Ingredienten:
- 1 knolselderij
- (olijf)olie
- kerriepoeder
- Paprikapoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
- Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn.
- Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik.
- Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.
- Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier.
- Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie.
- Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen.
- Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.
- Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn.
- Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.
- Eet smakelijk!
(bron)