Knolselderij frieten

Ingredienten:

  • 1 knolselderij
  • (olijf)olie
  • kerriepoeder
  • Paprikapoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
  • Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn.
  • Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik.
  • Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.
  • Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier.
  • Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie.
  • Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen.
  • Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.
  • Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn.
  • Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.
  • Eet smakelijk!

(bron)