Spaghettipompoen met avocadosaus

Recept voor 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 spaghettipompoen
  • 1 avocado
  • hand vol noten (walnoten/cashewnoten/etc)
  • sap van een kwart citroen
  • 2-3 el nootolie of olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Halveer de pompoen en verwijder de kern. Leg de helften ondersteboven in een ovenschaal met een cm water erin. Zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat ze 25 minuten garen. Keer na 25 minuten de helften om en bestrijk ze met olie. Laat ze nog 15-20 minuten nagaren in de oven.

Bereid ondertussen de avocadosaus:
Maak in een keukenmachine of vijzel een hadje vol noten fijn. Verwijder schil en pit van de avocado. Prak de avocado en noten door elkaar met het citroensap, peper en zout.

De pompoen is gaar als het vruchtvlees makkelijk loslaat van de schil. Schraap met een vork alles eruit en verdeel over de borden. Schep er royaal de avocadosaus overheen. Garneer met wat extra noten.