Pastinaaksoep

Soep van pastinaak, peer en blauwe kaas

Een recept van een heerlijke soep. De hoeveelheden zijn een beetje op de gok…

ingredienten:

  • 500 g pastinaak (of iets meer… drie grote pastinaken)
  • 2 peren (conference bv)
  • 1 ui
  • stukje blauwe kaas
  • verse peterselie
  • bouillonblokje
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

  • Snipper de ui, schil de pastinaken en de peren en snijd ze in stukjes.
  • Fruit alles in olijfolie.
  • Voeg vervolgens zoveel water toe, dat alles net onder staat en breng aan de kook.
  • Voeg een bouillonblokje toe (een per 500 ml).
  • Als alles zacht is, pureer dan de soep met een staafmixer.
  • Als de soep te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
  • Garneer voor het serveren met verkruimelde blauwe kaas en verse peterselie.