Ingrediƫnten:
- 500 gr spliterwten
- 300 gr sucadelappen (of braadlappen)
- 3 liter water
- 1 knolselderij
- 1 winterwortel
- 1 grote prei
- 2 runder braadworsten
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Breng het water aan de kook
- Voeg de Spliterwten, de sucadelappen en de braadworsten toe.
- Kook dit voor een half uur.
- Haal de sucadelappen en worsten er uit een laat de rest doorkoken.
- Snijd de sucadelappen in blokjes (verwijder eventueel het vet)
- Snijd de worsten in plakjes
- Doe de plakjes worst en stukjes sucadelap terug in de pan.
- Snijd de wortel in plakjes, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes en voeg ze toe aan de pan.
- Laat het geheel en paar uur koken tot de erwten uit elkaar gevallen zijn. Roer af en toe om het proces te helpen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe
Eet smakelijk!