Runder snert

Ingrediƫnten:

  • 500 gr spliterwten
  • 300 gr sucadelappen (of braadlappen)
  • 3 liter water
  • 1 knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 grote prei
  • 2 runder braadworsten
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook
  • Voeg de Spliterwten, de sucadelappen en de braadworsten toe.
  • Kook dit voor een half uur.
  • Haal de sucadelappen en worsten er uit een laat de rest doorkoken.
  • Snijd de sucadelappen in blokjes (verwijder eventueel het vet)
  • Snijd de worsten in plakjes
  • Doe de plakjes worst en stukjes sucadelap terug in de pan.
  • Snijd de wortel in plakjes, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes en voeg ze toe aan de pan.
  • Laat het geheel en paar uur koken tot de erwten uit elkaar gevallen zijn. Roer af en toe om het proces te helpen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe

Eet smakelijk!