Warme spruitjessalade

IngrediĆ«nten: (bijgerechtje, vier personen)

  • 500 gram spruitjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels olie uit het potje tomaten

Bereidingswijze:

  • Maak de spruitjes schoon en haal de buitenste bladeren zo ver mogelijk los.
  • Snijd de hartjes in vieren of in achten.
  • Leg de spruitjes in een stoompan of in een stoommandje en stoom ze 3 tot 4 minuten – ze moeten nog knapperig zijn.
  • Marineer de fijngehakte sjalot kort in de azijn.
  • Klop er vervolgens de olie van de tomaatjes en de fijngehakte tomaatjes zelf door.
  • Proef de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de nog warme spruitjes met de dressing.

Bron: Anneke Ammerlaan