Bietjes met knoflook uit de oven

IngrediĆ«nten: (bijgerecht voor vier personen)

  • 600 gram rauwe bietjes (rood, geel, wit, wat er voorhanden is)
  • 2 eetlepels ghee met salie (als je geen ghee met salie kunt vinden, kun je zelf ook wat droge salie fijnmaken en door de ghee mengen nadat je hem hebt laten smelten in de oven – zie hierna). Je kunt ook de ghee vervangen door een goede (olijf)olie.
  • 1-2 tenen knoflook, geperst.
  • Zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  • Doe de ghee in een ovenschaal en laat het smelten in de oven.
  • Schep de blokjes biet met wat zout door de ghee en zet de ovenschaal weer terug in de oven.
  • Rooster de bietjes 35 minuten, af en toe omscheppen.
  • Haal de schaal uit de oven, meng de knoflook door de bietjes en laat ze in nog eens 15 minuten gaar worden.

Bron: Anneke Ammerlaan