Luie borsch van Regina

Ingrediënten
2 liter water
1/2 tl zout
2 medium uien
2 medium wortels
3 medium bieten 
1,5 el tomatenpasta
3 aardappels
2 handenvol gesneden bladkool, kan palmkool, boerenkool of savooie kool zijn (oorspronkelijk savooie kool)
5 teentjes knoflook
laurierblad
blikje boterbonen 

Toppings:
zure room
veel dille
donker brood


Bereiding
1. Breng het water aan de kook en voeg zout toe. Snijd de aardappel in blokjes en voeg vervolgens de aardappels toe aan het kokende water.
(Behoud het water, nadat de aardappels gaar zijn!!!) 
2. Snipper de ui en fruit in een wok of grote bakpan in olie tot een licht gouden kleur. 
3. Rasp de wortel op een medium rasp. Voeg deze toe aan de ui.
4. Rasp biet op een grove rasp. Voeg deze toe bij ui en wortel.
5. Voeg tomatenpasta toe.
6. Voeg de gesneden kool toe.
7. Wanneer de bieten zacht zijn, voeg je de rest toe: bonen, laurierblad, geperste knoflook, het kookwater met aardappels, peper en eventueel zout. Laat tot koken komen en haal van het vuur. Laat overdag verder intrekken.
8. Serveer de soep heet met veel dille en een flinke dot zure room. Men mengt de zure room op zijn bord met de lepel door de soep.  Lekker met donker brood.