Recepten

Luie borsch van Regina

Ingrediënten 2 liter water 1/2 tl zout 2 medium uien 2 medium wortels 3 medium bieten  1,5 el tomatenpasta 3 aardappels 2 handenvol gesneden bladkool, kan palmkool, boerenkool of savooie kool zijn (oorspronkelijk savooie kool) 5 teentjes knoflook laurierblad blikje boterbonen  Toppings: zure room veel dille donker brood Bereiding 1. Breng het water aan de kook en voeg zout […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Luie borsch van Regina

Rabarbercake op bakplaat

· 175 gram boter of margarine · 150 gram suiker · 1 vanillesuiker · 3 eigeel · 250 gram bloem · Beetje melk · 500 gram rabarber · 200 gram suiker · 3 eiwit · 2-3 eetlepel gemalen hazelnoten of amandelen Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de bovenste ingrediënten een redelijk […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Rabarbercake op bakplaat

Patisson

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren. Gevulde patisson 2 pattison van 15/20 cm doorsnee 1 ui of kleine prei, knoflook geroosterde pijnboompitten champignons zachte geitenkaas of kwark peterselie eventueel couscous of rijst. Snijd het kapje van de patissons en hol […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Patisson

Suikermais

Basisrecept: Haal het blad en de draden van de kolven, leg ze in een wijde pan en giet er net zoveel kokend water over dat ze net onder staan en kook de kolven tot de korrels bijtgaar zijn (circa 20 minuten). Laat ze op een vergiet afkoelen en bewaar het kookwater voor soep. Haal met […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Suikermais

Geroosterde aubergine met tahin

Nodig voor 2-4 personen: 1 grote aubergine of 2 kleine 70 g tahinpasta 4 eetl. water 1 eetl. citroensap 1 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl. fijngesneden peterselie een beetje olijfolie, om te besprenkelen Zout en zwarte peper. Naar keuze: 3 minikomkommers (in totaal 180 g) ± 100 g cherry tomaatjes 2 theelepels granaatmelasse of honing […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde aubergine met tahin

Lauwwarme Aspergesalade

Ingrediënten 1 kg geschilde asperges Hazelnootolie Balsamicoazijn 3 eieren 100 gram zachte geitenkaas enkele eetlepels fijngesneden bieslook enkele eetlepels fijngesneden peterselie boter peper, zout Bereidingswijze Snijd de asperges in stukken Bak de asperge stukken in boter met wat peper en zout, totdat ze licht beginnen te bruinen, een vijf- tot tiental minuten. Schik de asperges […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Lauwwarme Aspergesalade

Rabarberkruimel toetje

Ingredienten 8 personen 1 kg rabarber 100 g suiker 1 kaneelstokje 2 dl water Kruimeldeeg 100 g bloem 100 g koude boter 100 g rietsuiker Bereiden Dit supertoetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Rabarberkruimel toetje

Chili sin carne

Lekker en gezond met veel peulvruchten (3-4 personen) Ingrediënten 1 grote ui 2 tenen knoflook 1 paprika 2 wortels 1 theelepel chilipeper 2 theelepel komijnpoeder 2 theelepel korianderpoeder 2 theelepel paprika poeder 1 theelepel gerookte paprikapoeder halve theelepel kaneel 1 a 2 blikjes tomaten blokjes (of verse tomaten) 100 gram (gedroogde) zwarte bonen 100 gram (gedroogde) […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Chili sin carne

Tomatensoep van Lemina

De benodigdheden voor soepen weeg ik nooit af, wat meer of minder maakt niet uit. De hoeveelheden in het recept zijn dus richtlijnen. Ingrediënten: 1,5 kg soeptomaten, gehalveerd en ontdaan van steelaanzet; 400 gram uien in grove stukken gesneden; twee bollen knoflook. Flinke scheut olijfolie. Bereidingswijze: Verhit de olie en laat de uien even aanbakken […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Tomatensoep van Lemina

Bietjes met knoflook uit de oven

Ingrediënten: (bijgerecht voor vier personen) 600 gram rauwe bietjes (rood, geel, wit, wat er voorhanden is) 2 eetlepels ghee met salie (als je geen ghee met salie kunt vinden, kun je zelf ook wat droge salie fijnmaken en door de ghee mengen nadat je hem hebt laten smelten in de oven – zie hierna). Je kunt […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Bietjes met knoflook uit de oven