Recepten

Patisson

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren. Gevulde patisson 2 pattison van 15/20 cm doorsnee1 ui of kleine prei, knoflookgeroosterde pijnboompittenchampignonszachte geitenkaas of kwarkpeterselieeventueel couscous of rijst. Snijd het kapje van de patissons en hol deze uit met een lepel of […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Patisson

Suikermais

Basisrecept: Haal het blad en de draden van de kolven, leg ze in een wijde pan en giet er net zoveel kokend water over dat ze net onder staan en kook de kolven tot de korrels bijtgaar zijn (circa 20 minuten). Laat ze op een vergiet afkoelen en bewaar het kookwater voor soep. Haal met […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Suikermais

Geroosterde aubergine met tahin

Nodig voor 2-4 personen: 1 grote aubergine of 2 kleine 70 g tahinpasta 4 eetl. water 1 eetl. citroensap 1 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl. fijngesneden peterselie een beetje olijfolie, om te besprenkelen Zout en zwarte peper. Naar keuze: 3 minikomkommers (in totaal 180 g) ± 100 g cherry tomaatjes 2 theelepels granaatmelasse of honing […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Geroosterde aubergine met tahin

Lauwwarme Aspergesalade

Ingrediënten 1 kg geschilde asperges Hazelnootolie Balsamicoazijn 3 eieren 100 gram zachte geitenkaas enkele eetlepels fijngesneden bieslook enkele eetlepels fijngesneden peterselie boter peper, zout Bereidingswijze Snijd de asperges in stukken Bak de asperge stukken in boter met wat peper en zout, totdat ze licht beginnen te bruinen, een vijf- tot tiental minuten. Schik de asperges […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Lauwwarme Aspergesalade

Rabarberkruimel toetje

Ingredienten 8 personen 1 kg rabarber 100 g suiker 1 kaneelstokje 2 dl water Kruimeldeeg 100 g bloem 100 g koude boter 100 g rietsuiker Bereiden Dit supertoetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Rabarberkruimel toetje

Chili sin carne

Lekker en gezond met veel peulvruchten (3-4 personen) Ingrediënten 1 grote ui 2 tenen knoflook 1 paprika 2 wortels 1 theelepel chilipeper 2 theelepel komijnpoeder 2 theelepel korianderpoeder 2 theelepel paprika poeder 1 theelepel gerookte paprikapoeder halve theelepel kaneel 1 a 2 blikjes tomaten blokjes (of verse tomaten) 100 gram (gedroogde) zwarte bonen 100 gram (gedroogde) […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Chili sin carne

Tomatensoep van Lemina

De benodigdheden voor soepen weeg ik nooit af, wat meer of minder maakt niet uit. De hoeveelheden in het recept zijn dus richtlijnen. Ingrediënten: 1,5 kg soeptomaten, gehalveerd en ontdaan van steelaanzet; 400 gram uien in grove stukken gesneden; twee bollen knoflook. Flinke scheut olijfolie. Bereidingswijze: Verhit de olie en laat de uien even aanbakken […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Tomatensoep van Lemina

Bietjes met knoflook uit de oven

Ingrediënten: (bijgerecht voor vier personen) 600 gram rauwe bietjes (rood, geel, wit, wat er voorhanden is) 2 eetlepels ghee met salie (als je geen ghee met salie kunt vinden, kun je zelf ook wat droge salie fijnmaken en door de ghee mengen nadat je hem hebt laten smelten in de oven – zie hierna). Je kunt […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Bietjes met knoflook uit de oven

Warme spruitjessalade

Ingrediënten: (bijgerechtje, vier personen) 500 gram spruitjes 1 sjalot, fijngehakt 1-2 eetlepels witte wijnazijn 3 eetlepels zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt 1-2 eetlepels olie uit het potje tomaten Bereidingswijze: Maak de spruitjes schoon en haal de buitenste bladeren zo ver mogelijk los. Snijd de hartjes in vieren of in achten. Leg de spruitjes in een stoompan […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Warme spruitjessalade

Groenten uit de oven

Ingrediënten (2 Personen) 3 Pastinaken Halve pompoen 3 Grote bieten Kervel Munt Oregano Zout & Peper (Olijf)olie Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 C Snij de groenten in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe ze in een kom en giet er wat olie overheen Strooi er de kruiden overheen, ongeveer een eetlepel per soort […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Groenten uit de oven