Romige paleo appeltaart

Een lekkere romige paleo appeltaart. Erg lekker om te maken met die mooie biologische goudreinetten.

Ingrediƫnten

  • Sap van 1 goed uitgeperste citroen
  • 5 appels
  • 3 eieren
  • 180 gram honing
  • 100 gram vloeibare kokosolie
  • 50 gram tapiocameel, 
  • 150 gram amandelmeel 
  • 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml kokosmelk
  • Springvorm (24 cm)

Bereiding

  • Schil de appels snij ze in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
  • Meng met de helft van het citroensap zodat de appel niet verkleurt
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  • Meng de tapiocameel, amandelmeel en de wijnsteenbakpoeder goed door elkaar.
  • Meng in een kom de eieren en de honing goed met een mixer tot de honing is opgelost en je een luchtig mengsel hebt.
  • Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en daarna de rest van het citroensap, het meelmengsel, kaneel en de zaadjes van het vanillestokje toe.
  • Mix uiteindelijk de kokosmelk er ook goed doorheen zodat je een egaal beslag hebt.
  • Schep de appels door het beslag.
  • Bedenk de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Doe het beslag met appels in de springvorm
  • Bak de taart 55 a 60 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Bron: Marleen Florissen

Laat hem goed afkoelen en opstijven in de koelkast! Anders is hij te nat/ vochtig.