Tomatensoep van Lemina

De benodigdheden voor soepen weeg ik nooit af, wat meer of minder maakt niet uit. De hoeveelheden in het recept zijn dus richtlijnen.

Ingrediƫnten:

  • 1,5 kg soeptomaten, gehalveerd en ontdaan van steelaanzet;
  • 400 gram uien in grove stukken gesneden;
  • twee bollen knoflook.
  • Flinke scheut olijfolie.

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie en laat de uien even aanbakken tot ze iets kleuren.
  • Daarna laat je de uien op een zeer laag vuur een paar uur zachtjes sudderen.
  • Zo worden ze zacht en heerlijk zoet.
  • Leg de soeptomaten op een bakplaat en laat ze gedurende ongeveer een half uur zacht worden in een oven van zo’n 180 graden
    • Let op dat ze niet verbranden!
  • Leg de knoflookbollen in zijn geheel in de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten zacht worden.
  • Meng de uien en tomaten in een grote soeppan
  • knijp de zacht geworden knoflooktenen uit boven de pan.
  • Leng het geheel aan met water en pureer het met een staafmixer.
  • Voeg wat zout en peper toe en desgewenst nog een bouillonblokje (runderbouillon vind ik het lekkerst smaken in deze soep)