Patisson

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren.

Gevulde patisson

  • 2 pattison van 15/20 cm doorsnee
  • 1 ui of kleine prei, knoflook
  • geroosterde pijnboompitten
  • champignons
  • zachte geitenkaas of kwark
  • peterselie
  • eventueel couscous of rijst.

Snijd het kapje van de patissons en hol deze uit met een lepel of mesje zodat er een potje met deksel ontstaat. Bewaar het vruchtvlees. Kook de uitgeholde patissons ongeveer 5 minuten in water met zout tot ze nog net niet gaar is, haal ze uit het vocht en laat ze uitlekken. Bak ui, fijngesneden vruchtvlees, knoflook en champignonstukjes even in olie. Verwarm de oven voor op 200?C. Meng de gebakken groenten, de losgeroerde zachte geitenkaas of kwark, pijnboompitten, peterselie, peper/zout en eventueel couscous of rijst. Neem een ovenschaaltje waar de patissons in passen en vul de patisson met het rijstgroentenmengsel en leg het dekseltje er op.

Lekker met salade. Varieer met bv zwarte olijven en feta.

(bron: smulweb.nl)