· 175 gram boter of margarine
· 150 gram suiker
· 1 vanillesuiker
· 3 eigeel
· 250 gram bloem
· Beetje melk
· 500 gram rabarber
· 200 gram suiker
· 3 eiwit
· 2-3 eetlepel gemalen hazelnoten of amandelen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak van de bovenste ingrediënten een redelijk stevig cakebeslag.
Was de rabarber en droog ze af. Ik schil ze altijd maar dat hoeft niet. Filmpjes hoe je rabarber moet schillen, kan je op internet vinden. Snijd in kleine stukjes, doe ze in een schaal met twee eetlepels suiker en schep om. Laat even staan. Giet het ontstane vocht af.
Klop de eiwitten en de suiker tot een stevige, glanzende massa. Roer de rabarber en de gemalen hazelnoten/amandelen erdoor. Verdeel het beslag over een ingevet bakblik (ik bedoel zo een vierkant plat bakblik dat je in de oven schuift)en doe de eiwit-rabarber massa bovenop.
Bak de cake 30 – 35 minuten.