Lekker en gezond met veel peulvruchten (3-4 personen)
Ingrediƫnten
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- 2 wortels
- 1 theelepel chilipeper
- 2 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- halve theelepel kaneel
- 1 a 2 blikjes tomaten blokjes (of verse tomaten)
- 100 gram (gedroogde) zwarte bonen
- 100 gram (gedroogde) kapucijners
- 100 gram (gedroogde) kievits bonen
- 100 gram (gedroogde) kikkererwten
- zout en peper
- kokosolie om in te bakken
Bereiding
- week de gedroogde peulvruchten een dag van te voren in voldoende water.
- Snij de ui/knoflook/paprika/wortels in stukjes.
- Fruit de ui en knoflook in wat olie
- voeg de kruiden toe en laat ze een minuutje mee bakken
- Voeg de paprika en wortels toe en bak ze even mee aan
- Voeg de geweekte en uitgelekte peulvruchten toe
- Voeg de tomaat toe
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat het geheel een uurtje koken en roer het af en toe om.
- (heb je verse peulvruchten of uit een potje gebruikt, dan is 10-15 min voldoende)
Je kunt het serveren zoals het is of opdienen met brood, rijst of wraps.
Variatie: voeg nog campignons toe of toch wat vlees als gehakt of worst