Chili sin carne

Lekker en gezond met veel peulvruchten (3-4 personen)

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1 theelepel chilipeper
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • halve theelepel kaneel
  • 1 a 2 blikjes tomaten blokjes (of verse tomaten)
  • 100 gram (gedroogde) zwarte bonen
  • 100 gram (gedroogde) kapucijners
  • 100 gram (gedroogde) kievits bonen
  • 100 gram (gedroogde) kikkererwten
  • zout en peper
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding

  • week de gedroogde peulvruchten een dag van te voren in voldoende water.
  • Snij de ui/knoflook/paprika/wortels in stukjes.
  • Fruit de ui en knoflook in wat olie
  • voeg de kruiden toe en laat ze een minuutje mee bakken
  • Voeg de paprika en wortels toe en bak ze even mee aan
  • Voeg de geweekte en uitgelekte peulvruchten toe
  • Voeg de tomaat toe
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat het geheel een uurtje koken en roer het af en toe om.
  • (heb je verse peulvruchten of uit een potje gebruikt, dan is 10-15 min voldoende)

Je kunt het serveren zoals het is of opdienen met brood, rijst of wraps.

Variatie: voeg nog campignons toe of toch wat vlees als gehakt of worst