Een lekkere romige paleo appeltaart. Erg lekker om te maken met die mooie biologische goudreinetten.
Ingrediƫnten
- Sap van 1 goed uitgeperste citroen
- 5 appels
- 3 eieren
- 180 gram honing
- 100 gram vloeibare kokosolie
- 50 gram tapiocameel,
- 150 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 vanillestokje
- 200 ml kokosmelk
- Springvorm (24 cm)
Bereiding
- Schil de appels snij ze in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
- Meng met de helft van het citroensap zodat de appel niet verkleurt
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Meng de tapiocameel, amandelmeel en de wijnsteenbakpoeder goed door elkaar.
- Meng in een kom de eieren en de honing goed met een mixer tot de honing is opgelost en je een luchtig mengsel hebt.
- Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en daarna de rest van het citroensap, het meelmengsel, kaneel en de zaadjes van het vanillestokje toe.
- Mix uiteindelijk de kokosmelk er ook goed doorheen zodat je een egaal beslag hebt.
- Schep de appels door het beslag.
- Bedenk de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
- Doe het beslag met appels in de springvorm
- Bak de taart 55 a 60 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron: Marleen Florissen
Laat hem goed afkoelen en opstijven in de koelkast! Anders is hij te nat/ vochtig.