Komkommersoep

  • 2 komkommers
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 500ml groentebouillon
  • 200ml room
  • 1 el citroensap
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 handje verse dille
  • pijnboompitten om mee te garneren
  1. Was en snijd de komkommers en courgette in stukken
  2. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn
  3. Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie
  4. Voeg vervolgens de komkommer en courgette toe en bak dit even mee
  5. Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn (ca 10 minuten)
  6. Voer vervolgens de room, basilicum en dille toe. Verwarm kort mee en pureer het tot een gladde soep
  7. Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout
  8. Garneer met de pijnboompitten
  9. Je kunt de soep warm eten maar ook laten afkoelen en daarna in de koelkast koud laten worden en dan serveren.