Ingrediënten:
- 2 komkommers
- 1 courgette
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500ml groentebouillon
- 200ml room
- 1 el citroensap
- 1 handje verse basilicum
- 1 handje verse dille
- pijnboompitten om mee te garneren
Bereiding:
- Was en snijd de komkommers en courgette in stukken
- Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn
- Fruit de ui en knoflook in een pan met een scheutje olie
- Voeg vervolgens de komkommer en courgette toe en bak dit even mee
- Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn (ca 10 minuten)
- Voer vervolgens de room, basilicum en dille toe. Verwarm kort mee en pureer het tot een gladde soep
- Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout
- Garneer met de pijnboompitten
- Je kunt de soep warm eten maar ook laten afkoelen en daarna in de koelkast koud laten worden en dan serveren.
Bron: leuke recepten . nl