Recepten

Paprikasoep

Ingrediënten: Bereiding: Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak het in een beetje olijfolie (extra vierge). Voeg de kleingesneden groente en het paprikapoeder toe en bak het even mee. Doe het koude water en het bouillonblokje er bij en laat het koken tot de groente zacht is. Pureer met een staafmixer en voeg de gembersiroop toe. Zonder siroop is de soep ook […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Paprikasoep

Quiche kaas/spek/prei met Provençaalse kruiden

Ingrediënten: Bereiding: Succes!

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Quiche kaas/spek/prei met Provençaalse kruiden

Eiersalade

Ingrediënten:  Bereiding: 

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Eiersalade

Vegan tonijnsalade

Ingrediënten Let op: Het recept hangt af van hoe jij je tonijnsalade het liefst eet. Hou je van een stevige structuur, gebruik dan minder mayonaise. Hou je van een lossere, meer smeuïge salade, gebruik dan meer. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid bosui en nori.  Bereidingswijze Lorraine

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Vegan tonijnsalade

Komkommersoep

Ingrediënten: Bereiding: Bron: leuke recepten . nl

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Komkommersoep

Chili sin carne

Lekker en gezond met veel peulvruchten (3-4 personen) Ingrediënten 1 grote ui 2 tenen knoflook 1 paprika 2 wortels 1 theelepel chilipeper 2 theelepel komijnpoeder 2 theelepel korianderpoeder 2 theelepel paprika poeder 1 theelepel gerookte paprikapoeder halve theelepel kaneel 1 a 2 blikjes tomaten blokjes (of verse tomaten) 100 gram (gedroogde) zwarte bonen 100 gram (gedroogde) […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Chili sin carne

Runder snert

Ingrediënten: 500 gr spliterwten 300 gr sucadelappen (of braadlappen) 3 liter water 1 knolselderij 1 winterwortel 1 grote prei 2 runder braadworsten Zout en peper naar smaak Bereiding: Breng het water aan de kook Voeg de Spliterwten, de sucadelappen en de braadworsten toe. Kook dit voor een half uur. Haal de sucadelappen en worsten er […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Runder snert

Luie borsch van Regina

Ingrediënten 2 liter water 1/2 tl zout 2 medium uien 2 medium wortels 3 medium bieten  1,5 el tomatenpasta 3 aardappels 2 handenvol gesneden bladkool, kan palmkool, boerenkool of savooie kool zijn (oorspronkelijk savooie kool) 5 teentjes knoflook laurierblad blikje boterbonen  Toppings: zure room veel dille donker brood Bereiding 1. Breng het water aan de kook en voeg zout […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Luie borsch van Regina

Rabarbercake op bakplaat

· 175 gram boter of margarine · 150 gram suiker · 1 vanillesuiker · 3 eigeel · 250 gram bloem · Beetje melk · 500 gram rabarber · 200 gram suiker · 3 eiwit · 2-3 eetlepel gemalen hazelnoten of amandelen Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak van de bovenste ingrediënten een redelijk […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Rabarbercake op bakplaat

Patisson

Patisson is familie van de courgette, en ook zo te gebruiken. Vanwege het ufo-model uitstekend geschikt om mooi gevuld te presenteren. Gevulde patisson 2 pattison van 15/20 cm doorsnee 1 ui of kleine prei, knoflook geroosterde pijnboompitten champignons zachte geitenkaas of kwark peterselie eventueel couscous of rijst. Snijd het kapje van de patissons en hol […]

Posted in Recepten | Reacties uitgeschakeld voor Patisson