De benodigdheden voor soepen weeg ik nooit af, wat meer of minder maakt niet uit. De hoeveelheden in het recept zijn dus richtlijnen.
Ingrediƫnten:
- 1,5 kg soeptomaten, gehalveerd en ontdaan van steelaanzet;
- 400 gram uien in grove stukken gesneden;
- twee bollen knoflook.
- Flinke scheut olijfolie.
Bereidingswijze:
- Verhit de olie en laat de uien even aanbakken tot ze iets kleuren.
- Daarna laat je de uien op een zeer laag vuur een paar uur zachtjes sudderen.
- Zo worden ze zacht en heerlijk zoet.
- Leg de soeptomaten op een bakplaat en laat ze gedurende ongeveer een half uur zacht worden in een oven van zo’n 180 graden
- Let op dat ze niet verbranden!
- Leg de knoflookbollen in zijn geheel in de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten zacht worden.
- Meng de uien en tomaten in een grote soeppan
- knijp de zacht geworden knoflooktenen uit boven de pan.
- Leng het geheel aan met water en pureer het met een staafmixer.
- Voeg wat zout en peper toe en desgewenst nog een bouillonblokje (runderbouillon vind ik het lekkerst smaken in deze soep)